Mahatma Gandhi i Kristijan Kreković povezujući Indiju i Hrvatsku


U organizaciji Hrvatsko-indijskog društva prijateljstva u petak, 2. listopada 2020. godine profesor Darko Žubrinić održat će predavanje uz projekciju pod nazivom Mahatma Gandhi i Kristijan Kreković povezujući Indiju i Hrvatsku.
Kristijan Kreković je jedan od najvećih hrvatskih slikara, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, studirao je u Beču i Parizu, a veliki dio života proveo je u Parizu, Peruu i Španjolskoj gdje je i umro 1985. godine u Palma de Mallorci. U svom ateljeu u Parizu 1936. godine portretirao je Mahatma Gandhija, najvećeg sina Indije koji je bio i osobni Krekovićev prijatelj.
Što je sve povezivalo Krekovića i Gandhija i koje su niti koje i danas povezuju Indiju i Hrvatsku, moći će se više saznati u predavanju profesora Darka Žubrinića.
Predavanje će se održati u dvorani HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 s početkom u 18 sati.
Radujemo se vašem dolasku!

Važno:
Zbog propisanih epidemioloških mjera broj mjesta u dvorani je nažalost ograničen i popunjavati će se prema vremenu prijavljivanja do popune mjesta.
Molimo Vas potvrdite svoj dolazak na e-mail: [email protected] .
Obvezna dezinfekcija ruku pri ulasku u prostor te nošenje zaštitne maske tijekom predavanja