Kreativni brlog u Napretkovom kulturnom centru

U srijedu, 1. srpnja 2020. godine u Napretkovom kulturnom centru održana je kreativna radionica oslikavanja predmeta i crteža tehnikom točkica.

Kao i nekoliko prethodnih godina za pomoć u organizaciji radionice oslikavanja točkicama, udruga za pomoć beskućnicima Fajter koju vodi Mile Mrvalj, obratila se Hrvatskom kulturnom društvu Napredak koji je i ovoga puta prihvatio suradnju u humanitarnom projektu za pomoć beskućnicima.

Cilj projekta je osposobiti volontere i zainteresirane beskućnike tehnici  oslikavanja  točkicama te izradi ukrasnih predmeta i suvenira čijom bi se aukcijskom prodajom priskrbila financijska sredstva namijenjena pomoći beskućnicima.

Za ovu radionicu angažirana je Jasminka Fuchs voditeljicu i predsjednicu udruge Kreativni brlog koja je na svojoj radionici uspjela naučiti toj tehnici nekoliko volontera i beskučnika, te zajedno  s njima izraditi prve ogledne primjerke.

Na kraju radionice Mile Marvalj zahvalio je Jasminki Fuchs na uloženom trudu i edukaciji prisutnih, a također i Hrvatskom kulturnom društvu Napredak na pomoći u organizaciji i ustupljenom prostoru za radionicu.