Jezično šarenilo u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu

Sinoć, 9. ožujka 2023. godine, u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu projekta EU Napredovao bih, održan je predzadnji  kviz znanja pod nazivom WikiGeeks,  kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH.

Dvojezično izdanje WikiGeeks kviza znanja bio je puni pogodak i okupio je sudionike iz desetak europskih zemalja. Naime sinoć nam je u goste došla internacionalna grupa studenata agronomije i srodnih znanosti (IAAS), te se u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu na WikiGeeks kvizu tražilo mjesto više.

Nakon što smo sve smjestili Blaženka Krajina, kao domaćin i voditeljica projekta Napredovao bih rekla je prisutnima par riječi o HKD Napredak, a dobrodošlicu svima poželio je i Ismet Efendić, predsjednik Udruge Ja bih, koja je partner u projektu.

Zatim je mikrofon predan moderatorima kviza Tonku i Petru i igra je mogla početi. Pitanja su bila raznolika i pokrivala su zemlje iz koje smo sinoć imali goste, a to su: Italija, Španjolska, Njemačka, Srbija, Portugal, Belgija, Mađarska, Grčka, Švicarska, Francuska

Zabava i razmjena iskustava bila je sinoć u prvom planu iako ni natjecateljskog duha nije nedostajalo. Sedamnaest ekipa bodrilo se međusobno i svaka je za svoj plasman dobila gromoglasni pljesak. Najbolji i najsretniji i sinoć dobili simbolične nagrade, a naši gosti studenti nadamo se ugodne trenutke i lijepo iskustvo.

Kviz druženje održalo se u sklopu projekta Napredovao bih  koji provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, isti je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovim putem pozivamo vas da nam se pridružite na posljednjem WikiGeeks kviz znanja u sklopu projekta koji će se održati u četvrtak, 16. ožujka 2023. u 19,30 sati na istom mjestu.