HKD Napredak u posjetu Gradu Karlovcu

U ponedjeljak, 17. srpnja 2022. godine na poziv Damira Mandića, gradonačelnika Grada Karlovca predstavnici HKD Napredak posjetili su Grad Karlovac i upoznali Gradonačelnika s radom Društva te razgovarali o suradnji na projektima u kulturi i razmjeni kulturnih sadržaja Napretka i Grada Karlovca.

Kao nastavak već započete suradnje Muzeja Grada Karlovca i HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu kroz projekt izložbe OD NOVIH VRATA DO NOVOG KARLOVCA koja je otvorena prošlog mjeseca u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, posjet predstavnika Napretka otvorio je prostor za nove ideje i mogućnosti kako bi ta suradnja bila što bolja i sadržajnija.

Predstavnike HKD-a Napredak u sastavu: Prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napredak i dopredsjednik Napretkovog kulturnog centra, Goran Štrbac, član Uprave Napretkovog kulturnog centra i Mario Milošević, tajnik Glavne podružnice HKD Napredak u Zagrebu, primili su Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca,   Draženka Sila – Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti te Hrvojka Božić, ravnateljica Muzeja Grada Karlovca. Tom prigodom razmijene su ideje o načinima suradnje.

Prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić upoznao je gradonačelnika s radom na revitalizaciji rada Napretka u Karlovcu koji je u pojedinim vremenskim razdobljima djelovao u Karlovcu kroz stipendiranje đaka i studenata kao i prezentaciji kulturnih sadržaja iz bogate Napretkove riznice. Dogovoren je i slijedeći susret početkom jeseni gdje bi se definirali projekti za suradnju u narednoj godini.