HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar izabrala novo vodstvo

Miroslav Landeka, predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače 8. kolovoza 2022. održana je izborna Skupština HKD Napredak Glavna podružnica Mostar. Na sjednici je izabran predsjednik te novi upravi i nadzorni odbor društva podružnice.

Na početku sjednice odana je počast minutom  šutnje za preminulog člana Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar don Niki Luburiću.

Za predsjednika HKD Napredak Glavna podružnica Mostar izabran je Miroslav Landeka, za dopredsjednicu Monija Jarak Mikulić, za člana uprave Željko Koren, za rizničarku Željka Obradović, a za tajnika Ivan Vrljić.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Danijel Vidović, dok su za članove izabrani Antonela Mandić i Pavo Šaravanja.

80 kulturnih događaja u Mostaru i BiH

U svom izvješće o radu društva u razdoblju  od lipnja 2018. do kolovoza 2022. godine, Marko Romić istaknuo je kako Podružnica u protekle četiri godine organizirala i suorganizirala više od 80 različitih kulturna događaja u Mostaru i BiH, a što predstavlja izuzetno veliki doprinos životu i kulturi naroda i cjelokupne zajednice.

– Uložili smo puno truda i ljubavi u sve njih. Stoga, velika zahvalnost pripada svima koji su aktivno sudjelovali u organizaciji svih tih događaja. Vjerujemo da smo na ovaj način opravdali ukazano povjerenje, ispunili očekivanja i opravdali sva materijalna ulaganja, te postali prepoznatljivi u našoj lokalnoj sredini, pa i šire. HKD Napredak Glavna podružnica Mostar danas je vrlo značajan čimbenik u području kulture Mostara i HNŽ – istaknuo je Romić.

Posebna zahvalnost iskazana je Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i njezinim djelatnicima, u čijim prostorima se odvijala većina manifestacija kao i zahvala Knjižnici HNŽ-e, Gradu Mostaru, Vladi HNŽ, Federalnom ministarstvu kulture i sporta kao i Središnjoj upravi HKD Napredak, te svima koji su podržavali rad od medija do pojedinih tvrtki i pojedinaca.

Kazao je kako je imao čast i zadovoljstvo biti na čelu Uprave te zaželio  da novo rukovodstvo podružnice, koje na čelu s Miroslavom Landekom predstavlja jedan kontinuitet, bude jednako uspješno ili još uspješnije. Zahvalio je svima na povjerenju i suradnji.

Novoizabrani predsjednik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Miroslav Landeka, koji je do sada obnašao dužnost dopredsjednika, zahvalio svim  članicama i članovima i Upravi i Nadzornom odboru na svemu što su zajedno postigli u protekle četiri godine. Usprkos činjenici kako nemaju svoje prostorije ni odgovarajuće materijalne i financijske uvjete za rad Glavne podružnice.

Među najboljim podružnicama u velikoj napretkovoj obitelji

Naglasio je kako je HKD Napredak Glavna podružnica Mostara po broju kulturnih sadržaja, kvaliteti i raznovrsnosti koje organizira ili kreira, među najboljim podružnicama u velikoj napretkovoj obitelji. Potkrijepio je to činjenicama kako su dodjeljivali stipendije, organizirali brojne javne tribine i predavanja, promocije knjige, bili izdavači dviju knjiga i jedne slikovnice, organizirali različite tečajeve od crtanja, Copywritniga, engleskog jezika, obrade digitalne fotografije, te pravili različite izložbe, slika, fotografija, organizirali korizmeni, uskrsne i božićne koncerte sa svojim triom SENSO i niz drugim manifestacija u suradnji s napretkovim podružnicama.

Uspjeh je time veći jer Napredak u Mostaru radio jako puno u doba pandemije koronavirusa, kada su mnogi praktično prestali s radom, a Napredak je organizirao koncerte, izložbe pa čak i svoj tradicionalni Napretkov tjedan kulture.

Izvor: (HMS)