Glazbena večer s okusom Mediterana

U ponedjeljak, 28. veljače 2022. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održana je u sklopu EU projekta „Napredovao bih“ glazbena večer pod nazivom „Prepoznaj i prihvati svoju sjenu“. U programu je nastupio Nikša Kušelj, glumac zagrebačkog HNK koji se okušao i u glazbenim vodama, a mnogi ga pamte po uspješnom nastupu u glazbenom projektu HRT-a „Zvijezde pjevaju“.

Nikša Kušelj, glumac koji je ostvario više filmskih i kazališnih uloga, okušao se i kao kantautor, ali i interpret poznatih pjesama s mediteranskim prizvukom. Ove večeri, moglo bi se reći, predstavio se većim dijelom kao autor svojih pjesmama, ali nije izostavio ni provjerene hitove koji vjerno oslikavaju Dubrovnik u kojem je proveo svoje djetinjstvo.

Publika okupljena u Napretkovom kulturnom centru prepoznala je Kušeljev glazbeni talent i za njegov trud nagradila ga velikim aplauzom

Ovo je druga glazbena večer koju su organizirali Napretkov kulturni centar kao nositelj projekta i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH potpomognuti sredstvima financiranim od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.

Već 14. ožujka u sklopu istog projekta nastupit će sopranistica Arijana Gigliani Philipp koja je, već ranije, s Napretkovim kulturnim centrom surađivala u brojnim projektima kojima je uvijek, nedvojbenu i nanovo, znala oduševiti publiku.