Glazbena matineja u Napretku

U nedjelju, 25. lipnja 2023. godine u 11,30 sati u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1, održati će se koncert mlade violinistica Lee Tvrtković i klavirske suradnice profesorice Danijele Petrić pod mentorstvom profesorice Lare Silvestri Valdevit.

Na programu su djela Bacha, Beethovena i Paganinija.

Nije prvi puta da Lea Tvrtković, mlada i nadarena glazbenica nastupa u Napretku stoga Vas pozivamo da dođete podržati ovu mladu umjetnicu u usponu. 

Lea Tvrtković (2006.) učenica je Srednje glazbene škole Blagoja Berse u Zagrebu u klasi prof. Lare Silvestri Valdevit. Višestruko je nagrađivana na regionalnim i državnim natjecanjima HDGPP-a kao solistica, članica komornog sastava i gudačkog orkestra kojeg predvodi kao koncertna majstorica te na međunarodnim natjecanjima: Sonus, Mladi virtuozi, Poreč Fest, Daleki akordi i Musica Insieme u Veneciji. Dobitnica je i brojnih posebnih nagrada među kojima se izdvajaju nagrada za posebno primijećenog natjecatelja na Sonusu 2018., potom Nagrada grada Zagreba Balthazar za 1. mjesto na državnom natjecanju (kao koncertna majstorica Gudačkog orkestra GŠ-a Blagoja Berse) 2019. te posebna nagrada za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog skladatelja Ivana Josipa Skendera na natjecanju Mladi virtuozi 2021. godine.

 

P R O G R A M

J.S. Bach: Partita br. 2 u d-molu, BWV 1004:
Allemande
Courante

L. van Beethoven: Sonata br. 5 u F-duru op. 24 (Proljetna sonata):
Allegro
Adagio molto espressivo
Scherzo. Allegro molto
Rondo. Allegro ma non tropo

N. Paganini: Caprice br. 21