Delegacija HKD Napredak posjetila Veleposlanstvo Republike Austrije


U petak 25. rujna 2020. godine delegacija HKD Napredak posjetila je Veleposlanstvo Republike Austrije, a razlog posjete bio je razgovor o suradnji u Napretkovom projektu Most među narodima te o interkulturalnom i inter-religijskom dijalogu.
Predstavnike HKD Napredak, Dražena Vikić-Topića, dopredsjednika HKD Napredak i predsjednika Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu i Slavicu Mijić Lukač, članicu Predsjedništva Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu primio je Nj. E. Josef Markus Wuketich, veleposlanik Republike Austrije, Klaus Iro, opunomoćeni ministar i Silvija Soldo Prakiš.
HKD Napredak razvija i njeguje međukulturalnu, međunacionalnu i međureligijsku suradnju i dijalog koji je danas još važniji nego prije, a česti gosti Napretka su i različite nacionalne udruge i njihovi umjetnici koji predstavljaju kulturno bogatstvo svojih naroda.
Veleposlanik Republike Austrije Josef Markus Wuketich podržao je prijedlog obilježavanja 60 godine od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću kao i druge prijedloge o međusobnoj suradnji.