Đaci iz Žepča posjetili Napretkov kulturni centar

U petak, 2. lipnja 2023. godine učenici i nastavnici Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ iz Žepča boravili su u  Zagrebu i tom prilikom posjetili HKD Napredak – Napretkov kulturni centar.

Učenici Glazbene škole iz Žepča prošli petak posjetili su Zagreb u okviru studijskog putovanja. Tom su prigodom posjetili Muzičku akademiju, Zoološki vrt u Maksimir te niz značajnih kulturnih i povijesnih mjesta u staroj jezgri Zagreba. Svoj boravak u Zagrebu iskoristili su i za posjetu HKD Napredak-Napretkovom kulturnom centru gdje ih je primio prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napretka i Napretkovog kulturnog centra.

Tom prilikom dopredsjednik Napretka upoznao ih je s 120 godina dugom povijesti i djelovanjem Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a posebno se  osvrnuo na 100 godina djelovanja Napretka u Zagrebu. Đaci su imali priliku vidjeti Napretkov kutak nobelovca Ive Andrića koji je postavljen 2013. godine i u kojem se nalaze prva izdanja knjiga i drugi dokumenti nobelovca Andrića.

U ime đaka i nastavnika Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ iz Žepča, profesorica Kristina Čustović zahvalila je Napretku na gostoprimstvu kao i Napretkovoj podružnici iz Žepča koja je financijski pomogla ovo studijsko putovanje.

Na kraju dana, svoj posjet Zagrebu mladi glazbenici iz Žepča završili su na koncertu najboljih studenata Muzičke akademije u Zagrebu s orkestrom Zagrebačke filharmonije.

Voljeli bi da i ubuduće i druge Napretkove podružnice organiziraju ovakva studijska putovanja, pri čemu ćemo ih uvijek s radošću ugostiti u Zagrebu, budući da su takvi susreti od izuzetnog značenja za obrazovanje i širenje vidika mladih ljudi.