Borna Šercar: Moj svijet udaraljki

Pozivamo Vas na glazbenu večer Borne Šercara Moj svijet udaraljki koju u sklopu EU projekta Napredovao bih organizira HKD Napredak, Napretkov kulturni centar kao glavni nositelji projekta uz partnera u projektu Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Glazbena večer održati će se u srijedu, 30. ožujka 2022. godine u 19,30 sati u Napretkovom kulturnom centru.

Zagrepčanin Borna Šercar, diplomirani akademski glazbenik i udaraljkaš, osebujna je umjetnička ličnost. Karijeru glazbenika vodio je kroz gotovo sve oblike i formate, bio je član Jazz orkestra HRT-a, radio sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom, Vojnim simfonijskim puhačkim orkestrom, orkestrom HNK Zagreb i dr.  Surađivao je s gotovo svim značajnijim glazbenicima u Hrvatskoj. Renesansni karakter njegove umjetničke ličnosti vodi ga i u vode slikarstva, te veoma uspješno izlaže u mnogim velikim gradovima Hrvatske.

Borna piše i poeziju, komponira, aranžira i stalno istražuje  u glazbi, tako da posljednji njegovi glazbeni projekti s međunarodno priznatim pijanistom Matejom Meštrovićem donose mu nastupe od Kine, Japana do Dubaija.  Istražuje i dalje, spaja jazz i etno glazbu.  Osnivao je i bio u mnogim jazz sastavima, trenutno je u projektu jazz kvinteta Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Borni, kao osebujnoj glazbenoj ličnosti, lako se predaju sve vrste udaraljki, a jedan od njegovih hit programa je flaširanje. Upravo nastupima na glazbenim staklenkama – flashophone – s gitaristom Antom Gelom nastupao je diljem Europe i Južne Amerike.

Stoga ne propustite glazbenu večer i druženje s umjetnikom Bornom Šercarom koji će nam u razgovoru i glazbenim izvedbama reći više o svom glazbenom putu, te na koji način stvara i što ga inspirira u njegovom umjetničkom radu.

Radujemo se Vašem dolasku.