Anica Vukić predstavila svoju novu zbirku pjesama

Anica Vulić predstavila svoju novu zbirku pjesama

U Napretkovom kluturnom centu u Zagrebu predstavljena je druga po redu zbirka pjesama Anice Vukić pod nazivom Zapletena u paučinu.

Kako i sama kaže, cjeli život sudjeluje u aktivnostima na području kulture i obrazovanja, a ljubav prema poeziji je ono što je prati od srednjoškolskih dana pa sve do danas. Svoju prvu zbirku objavila je 2009. godine pod nazivom Ostvareni snovi, a okušala se i u pisanju pripovjetki za djecu.

Anica Vulić predstavila svoju novu zbirku pjesama

“Vaša poezija odiše svježinom i snažnim osjećajem doživljenog”, napisao je jednom prigodom o njenoj poeziji pokojni kantautor Arsen Dedić pa je tako i ovu zbirku pjesama posvetila upravo njemu. Njene su pjesme životne, pune ljubavi i ljudske topline.

I ovu večer, baš kao i svoje pjesme posvetila je svojim prijatejima i ljudima koji je okružuju. Svoje pjesme odabrala je i pročitala baš onako kako ih je i doživjela, a ukupnom doživljaju pomogli su joj unuk Tomislav Vukić na trubi uz performersku asistenciju sovog oca Zorana Vukića, člana Crvenih noseva, performerske grupe koja već godinama uveseljava i makar na trenutke čine sretnijima pacijente dječijih bolnica širom Hrvatske.

Kompletnom ugođaju doprinijela je i Mješovita klapa Komin iz Zagreba izvodeći obrade poznatih skladbi koje su se izvrsno uklopile u ukupni doživljaj ove večeri. Jesenski nokturno, Prva ljubav, Zoranov prijatelj, samo su neke od pjesama koje će se sigurno još čitati na različitim večerima poezije.

Anica Vulić predstavila svoju novu zbirku pjesama