Završen Napretkov tečaj pisanja tekstova iz područja copywritinga

U prostorijama čitaonice Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je posljednji, osmi, susret tečaja pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promoviranja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata, u organizaciji HKD Napredak Glavne podružnice Mostar.

Kroz osam dvosatnih susreta, polaznici ovog besplatnog tečaja, upoznali su se s teorijskim dijelom copywritinga kao i s osnovama pisanja raznih tekstova po određenim formulama za pisanje i ostalim tehnikama pisanja tekstova iz područja copywritinga. Tijekom samih predavanja, kao i kroz domaće zadaće, polaznici su usavršili pisanje objava za razne forme te su napisali, i na osmom susretu predstavili, svoje blog tekstove, u kojima su obradili određene zadane ili željene teme.

O samom tečaju i predavaču, Marku Sutonu, diplomiranom novinaru i profesionalnom SEO copywriteru, voditelju odjela digitalnog marketinga tvrtke IT Odjel, svoje viđenje iznijela je jedna od polaznica, diplomirana ekonomistica, Anita Lučić.

-Na tečaju copywritinga naučila sam da objave za društvene medije nisu samo gomila nabacanih riječi, već da te riječi moraju imati neku formu i svrhu. Upravo na ovom tečaju naučila sam brojne formule za pravilno pisanje društvenih objava, PR tekstova, newslettera, blog tekstova i još mnogo toga.Sad točno znam što i na koji način u tekstu istaknuti, a da sve to ima pravu formu i da je čitalačkom oku primamljivo i intrigantno za daljnje čitanje. Sav tečaj potkrepljiv je brojnim primjerima iz svakodnevnog Markovog osebujnog rada u ovom poslu, te nam je dao mnoge zanimljive i korisne savjete za daljnji rad. Za voditelja tečaja imam samo riječi pohvale. Marko je zaista posvećen svojoj struci i veliki profesionalac. Profesionalizam i entuzijazam u njegovom radu lako se prenio i na sve nas polaznike tečaja, tako da smo s užitkom upijali sve informacije i znanja o copywritingu – kazala je Lučić.

-Ovaj tečaj priveli smo kraju i evo, od 15 upisanih polaznika, imamo 11 polaznika koji su uspješno odslušali sva predavanja te odlično iznijeli sve praktične vježbe koje su imali za zadatak, kako tijekom samih predavanja, tako i kao domaću zadaću. Moram pohvaliti sve polaznike na ustrajnosti, volji i želji za napredovanjem i saznavanjem nečeg novog. Imamo osobe koje se nikad nisu susretali s pisanjem, a upravo su pročitali svoj blog tekst od nekoliko stotina riječi.“ – izjavio je voditelj tečaja i član HKD Napredak, Glavne podružnice Mostar, Marko Suton.

Dopredsjednik HKD Napredak, Miroslav Landeka u ime organizatora zahvalio je predavaču i svim polaznicima te istaknuo kako si već tijekom održavanja ovog tečaja imali upita za novi tečaj tako da će HKD Napredak Glavna podružnica Mostar ukoliko epidemiološke prilike budu dopuštale početkom iduće godine planiraju novi tečaj copywritiniga.

„Do tada, Glavna podružnica Mostar planira već sredinom ovog mjeseca (listopada) krenuti s novim tečajem, Tečajem crtanja i obrade fotografije, koju će voditi član Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar profesor Višeslav Lučić. Također, želim zahvaliti vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a koji su nam nesebično i domaćinski prepustili na korištenje prostorije čitaonice. Bez njih, teško da bi ovaj tečaj mogao biti u potpunosti besplatan-istaknuo je Landeka.

Nakon podjele certifikata uslijedilo je, sada već prijateljsko, druženje polaznika i voditelja Napretkovog tečaja copywritinga.