Za ljubav nikad nije kasno

Iako je Valentinovo već prošlo, za ljubav i zaljubljene nikada nije kasno. To je uostalom pokazala i glazbena večer pod nazivom „Glazbeno ljubovanje“ koja je održana 16. veljače 2023. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu.

Poezija i glazba, spoj je koji otvara srca i ispunjava dušu. Da je tako,  potrudili su se to pokazati Siniša Cmrk uz odabir najljepših ljubavnih pjesama po njegovom izboru te izvanredni glazbeni duet u kojem su nastupili vokalni solista Ivan Androić uz klavirsku pratnju maestra Olivera Beloševića.

Ivan Androić, vokalni je solista u Zagrebačkom kazalištu Komedija, a također je i solista hrvatskog mariatchi benda Los Caballeros s kojim je u svojim nastupima uspio osvojiti srca Meksikanaca izvodeći njihovu tradicionalnu glazbu.

Besame Mucho (Ljubi me puno) ili  El dia me chieras (Dan kad si me volio), bile su neke od pjesama u izvođenju Ivana Androića i Olivera Beloševića s kojima su oduševili sve prisutne.

Uz one uglazbljene stihove, redali su se i stihovi pjesama koje su napisali pjesnici poput A. B. Šimića, Alekse Šantića, A. G. Matoša i drugih, a koje je pročitao voditelj programa Siniša Cmrk.  Pjesma  „Čekaj me,“ ruskog autora Konstantina Simonova, dobila je dodatnu dimenziju njenim izvođenjem na hrvatskom i izvornom ruskom jeziku.

Svatko od prisutnih imao je priliku zaljubiti se uz ili u neku od predivnih ljubavnih pjesama koje su izgovorene ove večeri. Valentinovo traje jedan dan, ali za ljubav ostaju još 364 dana ili kako netko reče: “Živim za ljubav, a ljubav je život.“

Uz stihove i glazbu, večer su dodatno uljepšali „mali krpeni ljubavnici,“ raspoređeni po dvorani koje je za ovu priliku izradila kostimografkinja Tihana Ostreš.

Glazbeeno ljubovanje“ organizirano je u sklopu projekta Napredovao bih koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt provode HKD Napredak, Napretkov kulturni centar kao glavni nositelji projekta uz partnera u projektu Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.