WikiGeekovci ulovili Krešu, najopasnijeg lovca Potjere

Sinoć, 26. svibnja 2022. godine, u Napretkovom kulturnom centru nastavljen je maraton u znanju. U sklopu EU projekta Napredovao bih, održan je deveti po redu  kviz znanja pod nazivom WikiGeeks,  kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH.

I onako visoku temperaturu na sinoćnjem WikiGeeks kvizu u Napretkovom kulturnom centru podigao je dolazak najopasnijeg lovca iz Potjere, Krešimira Sućevića Međerala. Prisutnost lovca zahtijevala je malo drugačiju koncepciju kviza nego inače, stoga su na početku večeri, voditelji kviza, Petar i Tonko upoznali natjecatelje s pravilima ove specifične potjere u Napretku. Kako bi večer bila zanimljivija i napetija svakoj od deset ekipa, kolo sreće odredilo je korake prednosti ispred lovca Kreše i natjecanje je moglo započeti.

Ovoga puta nije bilo anagrama i asocijacija nego su se nizala pitanja iz povijesti, filma, kulture, glazbe, zemljopisa na koje su ekipe u ograničenom vremenu trebale dati točan odgovor. Da su se voditelji potrudili oko pitanja govorila je i činjenica da na neka pitanja ni lovac nije znao odgovor. Kako je večer odmicala, natjecateljska atmosfera je rasla iako su se ekipe dobro držale, lovac je lovio ekipu za ekipom. No dvije iskusne kvizaške ekipe „Kvizaši“ i „Krešina košulja plava“ ipak su uspjeli pobjeći lovcu.

 

Našem lovcu Kreši i najboljim i najsretnijim ekipama uručene su simbolične nagrade, ekipama za trud i pokazano znanje, a Lovcu kao sjećanje na WikiGeeks. Opuštena atmosfera i ugodno druženje svidjela se i lovcu Kreši, kojeg ako bude sreće, ugostimo još jednom.

I ova večer održana je u sklopu projekta Napredovao bih kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Pozivamo vas na iduće WikiGeeks druženje koje će biti u utorak, 7. lipnja 2022. u 19.30 sati.