Izgubljene riječi našao u stihu

U srijedu, 25. svibnja 2022. godine u Napretkovom neboderu održana je još jedna glazbena večer u sklopu EU projekta Napredovao bih koju je realizirao Napretkov kulturni centar u suradnji s Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja bih. Ove večeri, gost je bio Ivan Colarić, mladi talentirani umjetnik čija pojava i nastup „plijeni na prvu“.

A da je tako, potvrdila je publika koja u nešto više od sat vremena uživala u razgovoru i glazbi koju je Colarić nesebično ponudio i podijelio s prisutnima. S neobičnom lakoćom, od riječi do glazbe, poveo je publiku u neka vremena koja bude sjećanja i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Kroz razgovor s Ismetom Efendićem, koordinatorom projekta, otvorio je svoju umjetničku intimu glumca i glazbenika, prisjetivši se nekih ključnih trenutaka svoga života u kojima pada odluka, kuda i kako u životu krenuti dalje.

Danas, glumac i član HNK u Zagrebu sudjelovao je također i u nekoliko serija i filmova, a svoja glumačka znanja i vještine  stjecao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.  Uz glumu, tu negdje, uvijek je bila i glazba. Poeziju i glazbu  izvrsno je  spojio u maniri prokušanog šansonjera izvodeći skladbe poznatih hrvatskih i inozemnih autora. Isto tako, predstavio se i kao uspješan kantautor, te izveo svoju skladbu  Songs to say Goodbay, posvećenu poeziji i kantautorima engleskog govornog područja. Kao rođeni Zagrepčanin prisjetio se nekih zagrebačkih legendarnih hitova Zvonka Špišića u kojima je, na izvrstan način, spojio svoj glazbeni i glumački talent.

Iako je naziv glazbene večeri bio Izgubio sam pa našao riječ, iz Colarića riječi su naprosto izvirale, a te riječi vješto je pretvarao u stih. Kako je vrijeme odmicalo, svojom neposrednošću i toplinom kojom je zračio,  brzo je pronašao zajedničku riječ s publikom, a publika je to nagradila bogatim aplauzom.

Za one koji su ga imali priliku, makar i na kratko, upoznati, mogli su zaključiti da je riječ o pravom umjetniku pred kojim stoji dobra glumačka i glazbena karijera.

A kako u Napretku program ne završava s aplauzom publike, dobro druženje uz dobru vibru nastavljeno je i nakon službenog programa.

I ova glazbena večer sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.