Walter Neugebauer nastupio u Napretkovom kulturnom centru

Walter Neugebauer u razgovoru s Jasminkom Petter, predsjednicom Narodnog saveza Njemaca Hrvatske.

Narodni savez Njemaca Hrvatske obilježio je razgovorom i glazbom u Napretkovom kulturnom centru rođendan Waltera Neugebauera, dobrog duha rock`n` rolla u Zagrebu ili kako ga Zagrepčani zovu Rockin`Nene.

U četvrtak, 28. listopada 2021. godine u organizaciji Narodnog saveza Njemaca Hrvatske upriličio je razgovor s legendarnim zagrebačkim rokerom Walterom Neugebauerom uz nekoliko glazbenih numera uživo koje je Walter poklonio svojoj vjernoj publici.
O Walterovom životnom putu, glazbenim uspjesima i onome što on danas radi u osmom desetljeću svog života, razgovarala je mr. sc. Jasminka Petter, predsjednica Narodnog saveza Njemaca Hrvatske.

Walter Neugebauer pjeva jedan od svojih velikih hitova.

Walter Neugebauer ovih je dana proslavio svoj 76. rođendan, ali bez obzira na godine još uvijek je pun životne i rokerske energije i spreman je to podijeliti sa svojom publikom.

Iza njega nalazi se više od 50 godina rokerske karijere i jedan je od prvih hrvatskih rock pjevača koji je ostvario značajnu karijeru i na inozemnom tržištu nastupajući u njemačkim i američkim klubovima. Sa svojim sastavom The Cadillac nastupa već više od 40 godina, a odnedavno svoje rokerske nastupe priređuje u klubu na zagrebačkom Ribnjaku.

Za sebe Walter kaže da je sretan čovjek koji se cijeli život bavi nečim što voli, a to je glazbena umjetnost. Kako kaže, nikada nije svirao po svadbama niti je pjevao što mu nije pasalo, samo za novac. Uvijek se bavio samo rock`n` rollom.

Walter Neugebauer pjeva u pratnji svog prijatelja Tonija Eterovića na glasoviru.

U svojoj karijeri snimio je veliki broj gramofonskih ploča i CD-a, a ovih dana kako kaže, potpisao je novi ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records. U tom projektu jedan od glavnih suradnika bit će i njegov dugogodišnji prijatelj, glazbenik i producent Toni Eterović koji je i ove večeri zajedničkim nastupom upotpunio glazbeni doživljaj.