Upriličen Napretkov Svečani Uskrsni koncert u Banja Luci

U Župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Banja Luci je 27. travnja održan Svečani Uskrsni koncert u organizaciji HKD Napredak podružnica Banja Luka a  u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba. Pokrovitelj ovom događaju bila je Središnja uprava HKD Napredak.

Prije početka koncerta uvodnu pozdravnu riječ nazočnima je uputio župnik vlč. Žarko Vladislav Ošap, koji nije krio zadovoljstvo okupljenim brojem gostiju, a među kojima se nalazio i predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić te potpredsjednik Vlade i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović.

U programu su nastupili poznati glazbenici Arijana Gigliani Philipp, sopran, Lara Silvestri Valdovit, violina i Edmud Andler-Borić, orgulje.  Nazočni posjetitelji bili su oduševljeni izborom skladbi za ovaj koncert, a među kojima valja izdvojiti djela: Georga Friedricha Handela, Pietra Mascagnija, Francesca Marie Veracinija, te Gieseppea Verdia kao i  Johanna Sebastiana Bacha.

Na kraju koncerta svim nazočnim se zahvalio predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić, koji je pravoslavnim vjernicima čestitao Vaskrs, katolicima mladi Uskrs i poželio mnogo sreće u radu ponovno obnovljenoj Napretkovoj podružnici u Banja Luci i njezinoj upravi na čelu s gospođom Ružicom Ševarikom.

Anto Pranjkić