U Zagrebu upriličeno potpisivanje Ugovora o stipendiranju s Napretkovim stipendisticama i stipendistima

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u subotu 12. ožujka je u prostorijama Glavne podružnice HKD Napredak u Zagrebu potpisalo ugovore sa dijelom dobitnika ovogodišnjih stipendija i potpora, i to 17 studentica i studenata dodiplomskih i poslijediplomskih studija koji su dobili stipendije i potpore iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ za akademsku 2021./22. godinu.

Svečanosti potpisivanja Ugovara bili su nazočni dopredsjednici HKD Napredak Dražen Vikić-Topić i Miroslav Landeka, članovi Središnje uprave Napredak Josip Nikolić, Vanda Babić Galić i Franjo LeovacGoran Štrbac, član Upravnog odbora NKC-a Zagreb.

Miroslav Landeka, Goran Štrbac, Dražen Vikić-Topić

Dopredsjednici  Vikić-Topić i Landeka istaknuli su kako je stipendiranje mladih jedna od temeljnih odrednica djelovanja Napretka od njegovog osnutka, od davne 1902. godine, do danas. Da je to tako govori i podatak da je od obnove rada Društva, 1990. godine, Središnja uprava Napretka dodijelila 3092 stipendija, a kroz svoje podružnice više od 1000 stipendija. Pozvali su sve bivše stipendiste Napretka, da ukoliko su u mogućnosti pomognu zajedno sa cijelim Društvom, osigurati što više stipendija za mlade i nadarene studentice i studente. Ne težite savršenstvu težite napretku, poruka je sa današnje dodijele stipendija.

Stipendija za studente prve godine studija iznosi 1.000,00 KM za godinu dana, a za studente viših godina studija 2.000,00 KM za godinu dana dok za poslijediplomske studije stipendija iznosi 3.000,00 KM za godinu dana. Iznos potpore za godinu dana je 1.000,00 KM.

Stipendija iz Podfonda Irene Kozarić za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili za studente koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji iznosi 2.000,00 KM za godinu dana.

Iduće potpisivanje Ugovora biti će upriličeno u subotu, 19. ožujka 2022. godine u Mostaru.