U Zagrebu predstavljena knjiga Molitva sabranosti i unutarnje buđenje

U petak, 8. studenoga 2019. godine u HKD Napredak – Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu predstavljena je  nova knjiga iz edicije “Kontemplacija i mistika”,  izdavačke kuće Synopsis pod nazivom Molitva sabranosti i unutarnje buđenje, autorice Cinthie Bourgeault.

Autorica knjige Cinthia Bourgeault djeluje kao episkopalna svećenica, mistikinja, spisateljica posvećena obnovi i širenju kontenplativnoga kršćanskoga puta koja je u više od 40 godina prakse blisko surađivala s učiteljima i prijateljima Thomasom Keatingom, Brunom Bernhartom i Richardom Rohrom.

Molitva sabranosti i unutarnje buđenje zamišljena je kao cjeloviti vodič svima koji žele bolje upoznati praksu molitve sabranosti. Knjiga bi trebala potaknuti i proširiti dijalog unutar Crkve, kao i dijalog sa svima koji njeguju i druge oblike duhovne prakse. Knjiga ima za cilj potaknuti na bavljenje njome ili, za one koji već to prakticiraju da još više prošire razumijevanje njezinog teološkog i duhovnog konteksta i još više osnaži za vlastito putovanje, stoji u uvodu autorice.

Uz knjigu predstavljen je i šesti broj časopisa Zajedno s temom: Kontemplacija danas 2. dio – Europska škola kontemplacije.

Knjigu i časopis predstavili su Jadranka Brnčić, književnica, prevoditeljica i profesorica na Teološkom fakultetu „Matija Vlačić Ilirik“ u Zagrebu i Neven Bradić, urednik knjige i učitelj kontemplacije.

Predstavljanje su organizirali Izdavačka kuća Synopsis d.o.o., Sarajevo – Zagreb i Centar duhovnih putova „Mistika i kontemplacija“