U Zagrebu održana prva ovogodišnja Napretkova Coolturna špica

Muška klapa Zvizdan

U subotu, 22. lipnja 2024. godine u prvoj ovogodišnjoj Napretkovoj Coolturnoj špici ispred popularnog Napretkovog nebodera nastupila je Muška klapa Zvizdan iz Posušja te ovogodišnja  finalistica natjecanja The Voice Hrvatska Ivana Jukić iz Posušja u pratnji vokala i klavijaturiste Josipa Drinovca iz Mostara.

Josip Drinovac i Ivana Jukić

Početak ljeta i Napretkove Coolturne špice obilježen je koncertom Muške klape Zvizdan koja je nastupila točno u podne na „zagrebačkom zvizdanu“ te oduševila prisutne izborom najljepših klapskih pjesama. Hrvatsko kulturno društvo Napredak u suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom, Općinom Posušje i Festivalom klapske pisme u Posušju, ovim koncertom obilježili su 10 godina održavanja Festivala klapske pisme u Posušju kojeg organizator želi podići na višu razinu, od revijalnog na razinu natjecateljskog festivala.

Goran Štrbac, HKD NAPREDAK – Napretkov kulturni centar

Na početku programa sve prisutne u ime organizatora pozdravio je Goran Štrbac, član Uprave Napretkovog kulturnog centra koji je zajedno s Udrugom za promicanje kulture Ja bih… pokrenuo ovaj projekt s namjerom da predstavi i promovira mlade glazbene umjetnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Amira Medunjanin i Ivana Jukić

U nastavku programa, s izvedbom popularnih hitova nastupila je ovogodišnja  finalistica natjecanja The Voice Hrvatska Ivana Jukić iz Posušja u pratnji vokala i klavijaturiste Josipa Drinovca iz Mostara. Riječ je o mladim i talentiranim glazbenicima kojima se iz publike, spontano pred kraj programa, pridružila poznata interpretatorica etno-glazbe Amira Medunjanin.

Subotnji glazbeni program na Napretkovoj Coolturnoj špici privukao je publiku iz kulturnog i političkog života među kojima su bili i Gordan Grlić Radman, ministar Vanjskih i europskih poslova RH, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i drugi.

Prva ovogodišnja špica, baš kao i prethodne, privukla je veliki broj naših sugrađana i ljubitelja glazbe koji usprkos vrućem vremenu uživali u sjajnom izboru glazbenih hitova kao uvod u ljetnje radosti.