U Sarajevu održana prva tribina Mladih HKD Napredak na temu ”Društvo u službi mladog čovjeka”

U Franjevačkom studentskom centru u multimedijalnoj dvorani u Sarajevu u utorak 8. veljače održana je prva javna tribina Udruženja Mladih HKD Napredak naziva “Društvo u službi mladog čovjeka”. U ime Mladih HKD Napredak skupu se obratio predsjednik Mladih HKD Napredak Franjo Leovac iz Jajca dok je izlaganje na zadanu temu imao dopredsjednik Mladih HKD Napredak Dražen Janko iz Žepča. Program je moderirao dopredsjednik Mladih HKD Napredak Ivan Vrljić iz Mostara.

Dražen Janko, predavač na tribini

Na samom početku nazočnima se obratio počasni predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić riječima kako je HKD Napredak svijetla točka opstojnosti mladoga čovjeka referirajući na samu činjenicu da je HKD Napredak stipendijama i nemalim doprinosom uvijek pomagao mladima na društvom, znanstvenom i svekolikom drugom postignuću. Naglasivši da je optimizam uvijek dobrodošao, a pesimizam i kukanje ne donose ništa dobro mladima, te je poručio da su mladi neupitna snaga društva i budućnost svijeta.

Počasni predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić

Nakon toga skupu se obratio predsjednik Mladih HKD Napredak Franjo Leovac riječima kako ova javna tribina govori u prilog tezi da su mladi željni promjena u društvu i svijetu i njihova uloga nije nimalo laka pogotovo u današnjem svijetu brzih promjena i obrnutih životnih i moralnih vrijednosti.

Ivan Vrljić, moderator tribine

Detaljno izlaganje na navedenu temu imao je dopredsjednik Mladih Dražen Janko iz Žepča. Govorio je ulozi HKD Napredak, stipendiranju mladih i vrijednostima koji promiče HKD Napredak danas. Niti jedno društvo niti udruženje nema toliko povjerenstava za aktivnost i rad na kulturnom i obrazovnom polju kao što ima HKD Napredak, kazao je Dražen Janko na predstavljanju.

Na kraju večeri, prisutnima se obratio i zahvalio na dolasku moderator tribine dopredsjednik Mladih HKD Napredak Ivan Vrljić iz Mostara poželjevši još ovakvih druženja i razgovora na temu aktivizma i uloge mladih danas. Nakon prigodnog predstavljanja i razgovora uslijedio je domjenak uz nezaobilaznu čašicu razgovora i srdačnog druženja.