U Napretku otvorena izložba Admira Halilovića

U utorak, 15. studenoga 2022., drugog dana festivala 5 dana Sarajeva u Zagrebu u prostorima Napretkovog kulturnog centra otvorena je izložbe sarajevskog umjetnika Admira Halilovića pod nazivom „Slike i slavni modeli“.

Sinoćnja izložba Admira Halilovića za čiji je postav bio zadužen Ateier Propadalo okupila je u Napretku veći broj poznatih imena s estradne i kulturne scene Zagreba i Sarajeva.

Autor je na ovoj izložbi izložio 20 slika iz opusa „Eqo eques“. U kombiniranoj tehnici Hlilović vješto spaja animalni simbolizam sa kolažima poznatih ličnosti i time skreće pozornost javnosti na likovnu umjetnost želeći je približiti kompletnoj javnosti.

Na njegovim slikama našle su se mnoge poznate osobe iz BiH, regije i svijeta, kao što su Enis Bešlagić, Severina, Toni Cetinski, Hanka Paldum, Deen, Massimo, Goran Bregović, Gibonni, Nina Badrić, Đorđe Balašević, Monica Belluci, Roberto Cavalli, James Blunt, Tarik Filipović i mnogi drugi.

Iako je Halilović kao umjetnik već dosta dugo prisutan na likovnoj sceni iza sebe nema veliki broj samostalnih izložbi. Uglavnom je izlagao na skupnim izložbama među kojima su svakako najznačajnije izložbe u Parizu i Bremenu gdje privlači veliku pozornost publike.

Njegova ideja je da, kroz dozu komercijalizacije, ali zadržavajući originalnost, podsjeti na značaj umjetnosti za život i kulturu svake države i svakog greda. Na izloženim slikama u Napretkovom kulturnom centru, pored glazbenika Davora Gopca, Nene Belana, Teške industrije i Dražena Žerića – Žere, nalaze se i dvije slike posvećene Zagrebu.