U galeriji Zrinski otvorena izložba slikarice Frane Grbić

Sinoć je u galeriji Zrinski hotela Palace u Zagrebu otvorena izložba slika „Pogledi i krajolici“, akademske slikarice i povjesničarke umjetnosti Frane Grbić. Ta je izložba kombinacija novih slika nastalih 2019. i nekih već ranije izlaganih slika. Kako i sama autorica kaže, krajolici su je oduvijek oduševljavali, a biblijskim se pričama uvijek ponovno vraćala, nehotice ili posredno s pomoću dugih tekstova, mjesta, glazbe i priča iz života. Njezina ljubav prema krajolicima povezana je i s njezinim drugim hobijem – planinarenjem, a članica je Planinarskoga društva Napredak – Stjepan Planić, baš kao i arhitekt Damir Barešić, voditelj galerije Zrinski koji je imao uvodnu riječ o ovoj izložbi. U nazočnosti velikog broja posjetitelja i prijatelja likovne umjetnosti izložbu je otvorio Tomislav Kuliš, direktor hotela Palace.

Frana Grbić završila je Akademiju likovnih umjetnosti u klasi profesora Kesera, a povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Članica je HDLU-a, imala je više samostalnih i skupnih izložbi, a osim slikarstva bavi se grafičkim dizajnom i fotografijom. Izrađuje uporabne i ukrasne predmete povezujući svoj slikarski izraz s kaligrafijom. Surađuje s različitim obrazovnim ustanovama i duže od 20 godina vodi tečajeve za djecu i odrasle.

Izložba Frane Grbić od sinoć je  otvorena u galeriji Zrinski hotela Palace i može se pogledati svakim radnim danom do konca studenog  2019. godine.