U Fojnici održana XIV. sjednica Središnje uprave HKD Napredak

Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, u Fojnici je u prostorijama hotela “Reumal”, u subotu 17. srpnja 2021. održana XIV. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“, u kombiniranom formatu tj. uživo i putem web aplikacije Google Meet.

U uvodnom dijelu sjednice, u ime Podružnice Fojnica, nazočne je pozdravila i zaželjela im srdačnu dobordošlicu u Fojnicu novoizabrana predsjednica Podružnice Ljiljana Jurak koja je ujedno predstavila projekte i aktivnosti Podružnice i zahvalila na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i odnosu Središnjice prema podružnici te poželjela sretan i uspješan rad članovima Središnje uprave.

U radnom dijelu sjednice usvojen je zapisnik s XII. sjednice Središnje uprave održane u Zagrebu, 12. lipnja, nakon čega se raspravljalo o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici.

Jedna od glavnih tema sjednice, bila je organizacija i priprema predstojeće 67. i 68. Glavne izvještajne Skupština HKD Napredak koja bi se odlukom Središnje uprave, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, trebala održati u Mostaru u subotu, 18. rujna 2021. godine. Odlukom Središnje uprave u Organizacijski odbor za pripremu Skupštine imenovani su dopredsjednik Miroslav Landeka i članica Središnje uprave Ivana Barišić.

U nastavku sjednice dopredsjednik Josip Križanović prezentirao je nazočnima informaciju o održanoj 2. Izbornoj skupštini Udruge Mladih HKD Napredak. Skupština Mladih koja je okupila oko 90 mladih iz Napretkovih podružnica koje djeluju diljem BiH i regije održana je 3. srpnja 2021. godine u prostorijama „Kamernog teatra 55“ u Sarajevu u Napretkovoj palači. Za predsjednika Udruge izabran je Franjo Leovac iz Jajca dok su dopredsjednici Matea Bakmaz iz Zadra, Irina Marković iz Sarajeva i Višeslav Lučić iz Mostara. Nakon godine koju je obilježila epidemija Covida 19, ovo je prvo veliko okupljanje Napretkovih mladih članova koji su i do sada svojim angažmanom u podružnicama slali poruku da su spremni raditi i stvarati u svojoj domovini.