U četvrtak 15.10.2020. počinje Napretkov tečaj crtanja i obrade fotografije

HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, nastavlja s tečajevima za pučanstvo Grada Mostara i Hercegovine. Nakon uspješno završenog tečaja pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promoviranja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata, na red je došao tečaj crtanja i obrade fotografije.
Na ovom besplatnom tečaju, kroz šest dvosatnih susreta, koji će se održavati od 19 sati, četvrtkom, u prostorijama čitaonice, u Narodnoj knjižnici HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, polaznici će naučiti nešto više o kreativnim tehnikama crtanja olovkom i rapidografom, te unaprijediti svoje crtače sposobnosti.
Također, polaznici Napretkovog tečaja naučit će kako taj isti crtež obraditi u Photoshopu, programu za uređivanje fotografija.
Kako je naglasio voditelj tečaja, Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna te član Uprave HKD Napredak, Glavne podružnice Mostar cilj ovog tečaja je naučiti početnike osnovama crtanja i obrade fotografije u naprednom programu za uređivanje fotografija, Photoshop. Time spajamo tradicionalnu i digitalnu umjetnosti u jednu, a što je i aktualno i potrebno u ovom novom modernom dobu.
Tečaj crtanja i obrade fotografije namijenjen je studentima i odraslima, a jedini uvjet za prisustvovanje tečaju bio je dolazak s osobnim prijenosnim računalom.
Isto tako, zbog pandemije koronavirusa, HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar, morala je ograničiti broj prijava polaznika kako bi se poštovale zapovijedi kriznih stožera.
Polaznici koji uspješno savladaju tečaj dobit će i odgovarajući certifikat, a tečaj je organizira uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta.

HKD Napredak
Glavna podružnica Mostar