Tribina: Kuća susreta „Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju u Banjoj Luci

Banjolučki biskup mons. dr. sc. Franjo Komarica bit je jedan od sudionika tribine u Zagrebu na kojoj će se predstaviti projekt Kuća susreta „Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju u Banjoj Luci.

Tribina, koju organiziraju Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Napretkov kulturni centar i Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten, bit će održana u četvrtak, 13. travnja 2023. u 18 sati u Hrvatskoj paneuropskoj uniji – Jurišićeva 1A.

O projektu će govoriti i predsjednik Hrvatske paneuropske unije prof. dr. sc. Pavo Barišić, a u ime organizatora nazočnima će se obratiti i predsjednik udruge Prsten Pavo Zubak i dopredsjednik HKD-a Napredak prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić.

Voditelj tribine je glavni tajnik Hrvatske paneuropske unije Vanja Gavran.

Kuća susreta „Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju otvoreni su u bivšem trapističkom samostanu u Banjoj Luci 20. rujna 2020. godine. Misija ovoga centra je okupljanje europske mladeži i drugih  zainteresiranih građana na susrete, razgovore, predavanja, obilaske povijesnih i kulturnih mjesta, vježbanje u dijalogu i razumijevanju, uspostavljanju kontakata i gradnji mostova među ljudima, narodima, zemljama, religijama, svjetonazorima i kulturama.