Seniori Šahovskog kluba “Napredak” Zenica plasirali se u Premijer ligu BiH za 2023. godinu

ŠK “Napredak” Zenica je u hotelu “Zenit” u Neumu u razdoblju od 20. do 24. kolovoza 2022. godine sudjelovao u I. ligi ŠS HB za seniore, koja se igrala po Bergerovom sustavu od 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog. Za klub su nastupali sljedeći igrači: IM Nikola Radovanović, FM Adnan Kobaš,  FM Harun Pašalić, MK Bojan Radić, MK Darko Popović, Mladen Šain, Vinko Mijatović, Dino Dauldži, Edmir Musić i Petra Popović.

Nakon odigranih sedam kola ekipa Šahovskog kluba “Napredak” Zenica je ostvarila vrhunski rezultat imajući 100% učinak, tj. sedam pobjeda, te na taj način osvojila prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH u šahu za seniore 2023. godine. Rezultat je plod predanog i odgovornog rada Uprave kluba duži niz godina, ali i pokazatelj na koji način se prezentira kako Grad Zenica i šahovski klub, tako i HKD „Napredak“.

Šahovski klub “Napredak” Zenica će tako naredne godine u Premijer ligi BiH u šahu predstavljati seniori kluba, ali i ženska ekipa koja bilježi vrhunske rezultate unatrag pet godina u istoj, što niti jednom šahovskom klubu u našoj državi nije uspjelo.

Također, bitno je spomenuti da naše igračice brane prvo mjesto osvojeno prošle godine na Premijer ligi BiH za žene, a koja se ove godine odigrava u Neumu od 10. do 18. rujna 2022. godine. Našim natjecateljicama želimo da osvoje ponovno prvo mjesto u Premijer ligi BiH i uz rezultat seniorske ekipe pokažu da je Šahovski klub “Napredak” Zenica jedan od najaktivnijih i najuspješnijih bosansko-hercegovačkih šahovskih klubova.

UPRAVA ŠK “NAPREDAK” ZENICA