S BESKUĆNICIMA I U VRIJEME KORONE


Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove godine odazvalo se na poziv SKAC-a i uključilo u humanitarnu akciju 72 sata bez kompromisa koja će trajati od 15. – 18. listopada 2020. godine.Napredak je odlučio kroz ovu akciju 72 sata bez kompromisa – S BESKUĆNICIMA I U VRIJEME KORONE ukazati na probleme beskućnika u vrijeme epidemije Koronavirusa s kojim se ove godine suočio cijeli svijet.
U akciji će sudjelovati Napretkova volonterska grupa AGAPE i članovi Udruge za borbu protiv beskućništva Fajter, te volonteri SKAC-a.Tijekom akcije koja će se održati 16. listopada 2020. godine u vremenu od 12 do 19 sati volonteri će odgovarati na pitanja vezana uz probleme beskućništva u vremenu epidemije.
Pored informacija prikupljat će se: Najpotrebnija zaštitna i higijenska sredstva (dezinficijensi, antiseptici, vlažne maramice, tekući sapune, zaštitne maske i sl.) koja su potrebna za prevenciju bolesti kao i vitaminske pripravke i lijekove protiv temperature (čajevi, andol, aspirin, lupocet i sl), konzervirane hrana (paštete, ribe, mesni naresci, gulaši, grah itd), svi trajni vakumirani proizvodi (salame, kobasice, sirevi i drugi suhomesnati proizvodi) koji će biti putem udruge uručeni beskućnicima.
Potrebna sredstva mogu se donijeti u prostor HKD Napredak – Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1/I u Zagrebu ili predati u navedenom terminu volonterima koji će se nalaziti s pultom ispred navedene adrese.
Molimo da o ovome obavijestite svoje prijatelje i sve one koji mogu pripomoći akciji.
Unaprijed zahvaljujemo svima koji su spremni uključiti se u ovu akciju!