Raspjevana mladost u Napretku

U četvrtak, 22. prosinca 2022. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održan je koncert pod nazivom „Mladi pjevaju Napretku“ na kojem su nastupili pjevači iz klase profesorice Arijane Gigliani Philipp.

Bio je to još jedan koncert kojim su se predstavili mladi Naprtkovi pjevači koje smo već u više navrata imali priliku vidjeti u Napretkovom kulturnom centru gdje su mogli prikazati svoje pjevačko znanje i vještinu. Za svoj nastup u vrijeme adventa odabrane su i prigodne skladbe koje donose posebnu atmosferu i veselo raspoloženje .

Za ovaj nastup pjevače su pripremile profesorica Arijana Gigliani Philipp i njena asistentica Tea Zec – Mudrovčić koje su odabrale najljepše pjesme  domaćih i svjetskih skladatelja, napisanih baš  za ove, najsvečanije i najveselije, dane u godini. Našle su se tu skladbe poput obrada narodnih pjesama kao što su “Mehki snežek“, „U to vrijeme godišta“, Radujte se narodi“ pa do skladbi inozemnih autora poput  Gruberove „Tiha noć“, Mozartove arije Leporella i Wadeove „Adeste fideles“.

Pjesme su izvodili: Katarina Evseev, Sara Koljnrekaj, Karla Tuđan, Lorena Ćorić, Laura Dimitrijević, Marija Kovačević, Petra Pia Kartelo, Karka Forjan, Sara Palić, Jakov Kalajžić, Antonio Ceković,  Donat Orlić te profesorica Arijana Giglijani Philip uz korepeticiju profesorica Dine Katnić i Josipe Hudeček.