Prvi sastanak Napretkove volonterske grupe AGAPE

U četvrtak, 24. rujna 2020. godine je u prostoru HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu održan prvi sastanak Odbora za koordinaciju aktivnosti Napretkove volonterske grupe AGAPE.
Potaknuti prijedlozima naših članova odlučili smo oformiti Napretkovu volontersku grupu – Agape koja je otvorena za rad i ideje svim članovima i prijateljima Napretka.
Sve što se zadnjih mjeseci događalo oko nas poput pandemije COVID-a 19 i potresa u Zagrebu, na najgrublji način su nas podsjetili koliko smo krhka ljudska bića i koliko smo upućeni jedni na druge. U današnjem vremenu sve više je ljudi koji u trenutcima bliskosti i iskrenosti iskazuju svoje strahove od budućnosti, osamljenosti, starosti i slabosti.
Napredak je u svom imenu i DRUŠTVO, pa je ovo jedan lijepi način da se to pokaže, da je Napredak društvo koje brine o svojim članovima, prijateljima i svima onima kojima je pomoć i potpora potrebna.

Želja nam je da grupa bude sinergija mladosti i iskustva koja će kroz zajedničko djelovanje obogatiti sve.

Napretkova volonterska grupa AGAPE najavila je i svoju prvu akciju koja će se održati 16. listopada 2020. od 12 do 19 sati ispred Napretkovog nebodera u Zagrebu u sklopu Međunarodne volonterske akcije 72 sata bez kompromisa.