Predstavljanje knjige Domagoja Rogulja „Odlazni peron“

U petak, 27. listopada 2023. godine u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1, održat će se promocija knjige ODLAZNI PERON, splitskog autora Domagoja Rogulja.

Knjiga je objavljena 2021. godine u nakladi Ogranak Matice hrvatske – Split.

U predstavljanju knjige sudjeluju Ivica Antić, Vanda Babić Galić i autor Domagoj Rogulj.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Kim Silvestri Valdevit, violina i Lara Silvestri Valdevit, klavir.

Predstavljanje knjige zakazano je za 19 sati.

O autoru:

Domagoj Rogulj rođen je u Splitu 1978. godine. Objavio je dvije zbirke poezije: „Palma na sjevernoj polarnici“ (u vlastitoj nakladi 2019.) i „Odlazni peron“ (u izdanju Splitskog ogranka Matice hrvatske, 2021.). Pjesme su objavljivane u časopisima „Poezija“ i „Riječi“, kao i na književnim web portalima („Odvalimo se poezijom“ itd.) te čitane na Radiju Split i na Trećem programu Hrvatskog radija (emisija „Šest minuta poezije u šest“). Dugogodišnji je zaposlenik Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Između ostalog, radio je kao hrvatski diplomat u veleposlanstvima u Stockholmu (2010.-2014.) i Londonu (2016.-2021.). Osim poezijom, u slobodno vrijeme bavio se i ilustracijom. Po zanimanju je magistar  novinarstva (Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu) i magistar europskih studija (Sveučilište Sussex u UK). Pohađao je i studij švedskog jezika i skandinavske kulture.

Hobistički se osim pisanjem poezije bavi i ilustracijom te je ilustrirao zbirku „Odlazni peron“. U pripremi je i nova zbirka pjesama.