Mješovita klapa „Filip Dević“ iz Splita i Neno Belan oduševili sarajevsku publiku

U Domu mladih Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu u subotu, 14. listopada 2023. godine održan je Svečani koncert Mješovite klape „Filip Dević“ iz Splita, a kao gost koncerta nastupio je i Neno Belan s pratećom grupom. Koncert  je organiziran u povodu desete obljetnice pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji bio je dobar povod da Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske bude pokrovitelj i financijski potpomogne koncert koji su zajednički organizirali Napretkov kulturni centar u Zagrebu i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu, uz potporu Središnje uprave HKD Napredak, a sve u cilju kulturne promocije Republike Hrvatske u svijetu.

Istog  dana u Hotelu Holiday u Sarajevu održana je i 70. Glavna izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak pa je taj koncert bio i prigodna nagrada vijećnicima Skupštine koji su izabrali novo rukovodstvo koji će Napredak voditi u naredne četiri godine.

Po riječima frontmena klape, Klapa „Filip Dević“ uvijek je bila  rado viđen gost u Sarajevu, a svoje nastupe pamte i rado ih se sjećaju,  još iz vremena kada su u Sarajevu nastupali davne 1984. godine u vrijeme održavanja XIV. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Puno se toga promijenilo od tada, ali dobra pjesma i stara prijateljstva se ne zaboravljaju. I ovaj put, Klapa „Filip Dević“,  svojim repertoarom je oduševila publiku u sarajevskoj Skenderiji.

Uz Mješovitu Klapu „Filip Dević“ nastupio je Neno Belan, splićanin s riječkom adresom, koji je vrlo često nastupao u Sarajevu i koga sarajevska publika posebno cijeni i voli. Nizali su se Belanovi hitovi, a publika je s oduševljenjem i pjesmom popratila sve njegove hitove.

Kada je dobra atmosfera i dobra zabava, onda vrijeme brzo prolazi.Na kraju, aplauz gostima za sjajne izvedbe i dobre vibracije sa željom da ponovno dođu u Sarajevo.