Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča u posjeti Osječko-baranjskoj županiji

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikola Čiča sastao se u utorak, 1. veljače 2022. godine sa zamjenikom župana Osječko-baranjske županije Josipom Miletićem i zamjenikom gradonačelnika Grada Osijeka dr. sc. Draganom Vulinom. Sastanku su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth te poslovna ravnateljica HNK u Osijeku Dina Begović.

Predsjednik Čiča informirao je sudionike sastanka o radu i aktualnim projektima Središnjice i podružnica s posebnim naglaskom na značajan jubilej koji HKD Napredak obilježava ove godine i to 120 godina od utemeljenja Društva. Središnja uprava HKD Napredak i cijelo Društvo tu značajnu godišnjicu obilježit će nizom kulturnih i sportskih manifestacija kroz cijelu ovu godinu, istaknuo je predsjednik Čiča.

Na sastanku je bilo riječi i o obnovi rada podružnica HKD Napredak na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Zamjenik župana Miletić i zamjenik gradonačelnika Vulin obećali su podržati i dati svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog jubileja gostovanjem Hrvatskog narodnog kazališta Osijek u listopadu te Osječke filharmonije u mjesecu studenom 2022. godine u Sarajevu. Također su izrazili potporu i pomoć pri ponovnoj obnovi rada podružnica HKD Napredak na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka te budućim projektima i aktivnostima HKD Napredak.