Posjeta izložbi Hrvatska – Mađarska. 800 godina zajedničke kulture


U petak, 6. studenoga 2020. Planinarsko društvo Napredak – Stjepan Planić u okviru programa Dođi u 5 do 5 – s Borislavom Benažićem kroz galerije Zagreba organizira posjetu izložbi HRVATSKA – MAĐARSKA. 800 GODINA ZAJEDNIČKE KULTURE, koja je postavljena u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
Izložba koja je dio zbirke Mađarskog nacionalnog muzeja u Budimpešti je izložbeni događaj godine pružit će uvid u zajedničke dodire Hrvata i Mađara na području kulture i likovnih umjetnosti. Prikazane su najljepše umjetnine iz baštine mađarsko-hrvatskih veza u kronološkome rasponu od srednjega vijeka do 1918. godine.
Posjeta izložbi organizira se za članove HKD Napredak i planinarskog društva.

Važno:
Zbog propisanih epidemioloških mjera broj mjesta u prostoru je ograničen, a grupa će se popunjavati prema vremenu prijavljivanja do popune mjesta. Molimo Vas potvrdite svoj dolazak na e-mail: [email protected] najkasnije do petka, 6.11.2020. do 13 sati.
U slučaju većeg interesa organizirat ćemo još jedan termin u narednom tjednu.
Obvezno pridržavanje svih epidemijoloških mjera – dezinfekcija ruku pri ulasku u prostor te nošenje zaštitne maske tijekom boravka na izložbi.