Planinarski izlet u Samoborsko gorje

Planinarsko društvo Napredak – Stjepan Planić počelo je s organizacijom izleta koje je uvelike promijenila situacija izazvana pandemijom koronavirusa. U subotu, 23. svibnja 2020. za prvi izlet u prirodu nakon normalizacije stanja, odabran je odlazak osobnim automobilima u Samoborsko gorje.

Početna točka bila je Gregurić Breg odakle se dvadesetak planinara uputilo usponom prema Oštrcu, jednom od vrhova Samoborskog gorja, odakle se pruža prekrasan pogled prema Plešivici i Zagrebu. Za odmor i okrjepu, gdje su napravljene pauze, odabrani su planinarski domovi Ivan Sudnik i Janko Gredelj koji se nalaze na putu prema Oštrcu. U povratku kroz prekrasne šetnice slijedi odlazak na zidine starog grada Samobora, te obilazak značajnijih kulturnih i prirodnih znamenitosti Samobora. Kraj izleta zaslađen je poznatim samoborskim kremšnitama na glavnom samoborskom trgu.

Lijepo vrijeme dalo je svoj prilog da svi izletnici na kraju budu zadovoljni izletom kojeg su osmislili i vodili Željka Fresl i Drago Vujić.