Planinari u razini mora


Ovogodišnji planirani planinarski vrhunci, zbog niza nepredviđenih okolnosti, moraju pričekati malo bolje prilike. U pauzama između ovogodišnje pošasti koronavirusa i vremenskih nepogoda koje su učestale, planinari su se snalazili na različite načine.

Kako bi ipak održali zajedništvo i otišli na poneki izlet, što osobnim automobilima u manjim grupama ili autobusima kada bi to prilike dopuštale, morali su se planirati izleti prilagođeni novonastaloj situaciji.

Tako su 5. kolovoza planinari PD Napredak – Stjepan Planić napravili jednodnevni izlet na Krk, iako vremenske prilike ništa dobro nisu obećavale. Meteoalarm je upozoravao na niz mogućih nepogoda što je i sam polazak iz Zagreba zorno potvrđivao. Ipak, kao u izreci da hrabre sreća služi, kiša je stala i vrijeme je poslužilo za cjelodnevni boravak u prirodi.

Izostali su veći usponi, ali se zato umjesto toga, vrijeme moglo iskoristiti u šetnjama po predivnim šetnicama između Njivica i Malinske. Čak ni jaka bura, koja je toga dana zaustavljala promet na cesti i krčkom mostu, nije spriječila planinare da se ipak koji put okupaju u moru. Ugodno druženje na plaži i kavica uz more dodatno su podigli raspoloženje. Nakon kupanja slijedio je povratak u kišni Zagreb i razmišljanje o novom izletu.