Okrugli stol „ZAJEDNO NA PUTU PREMA BOGU. O vjeri, toleranciji i suživotu“

Svaki je čovjek u svojem životu i na svom duhovnom putu okružen drugim ljudima, s onima koji vjeruju ili ne vjeruju ili koji pak vjeruju na drugačiji način. Kako živjeti svoju vjeru uvažavajući vjeru drugoga i njegovo življenje vjere? Mogu li se religije i vjeroispovijesti međusobno uključivati ili su nužno suprotstavljene? Kako svoju vjeruju živjeti i svjedočiti u današnjem svijetu i sekularnom društvu?
To su središnja pitanja o kojima će se raspravljati na ekumenskom i međureligijskom okruglom stolu “Zajedno na putu prema Bogu. O vjeri, toleranciji i suživotu” u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu.

Na okruglom stolu će sudjelovati mr. sc. Julijana Mladenovska -Tešija, doktorandica na Sveučilištu Utrecht i predavačica na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku, Ernada Fatima Avdibegović, studentica Međureligijskog studija i izgradnje mira u Sarajevu, m.s. Vesna Zovkić, članica redovničke zajednice Isusovih malih sestara, protojerej stavrofor Slobodan Lalić, ravnatelj Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu, Luciano Moše Prelević, rabin Židovske općine Zagreb i glavni rabin u Republici Hrvatskoj i doc. dr. sc. Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Okrugli stol će moderirati gđa Blaženka Jančić, novinarka i urednica Redakcije religijskog programa Hrvatskog radija.

Okrugli stol će se održati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1/I, u utorak 17. ožujka 2020. u 18 sati. Ulaz je slobodan.