Održano prvo ovogodišnje WikiGeeks kviz druženje

Sinoć, 12. siječnja 2023. godine, u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu EU projekta Napredovao bih, održan je dvadeseti po redu  kviz znanja pod nazivom WikiGeeks,  kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH.

Iako se činilo da će se na prvom ovogodišnjem kvizu okupiti manji broj ekipa, kako se približavao termin za početak WikiGeeks druženja, ekipe su samo pristizale te se na kraju okupilo sedam ekipa. Klub Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu napunio se znalcima i radoznalcima željnih igre i druženja. Zanimljiva i ne baš lagana pitanja brzo su užarili atmosferu, no pozitive i zanimljivih dosjetki nije nedostajalo ni ovoga puta.

Nizala su se pitanja iz svijeta filma, glazbe, sporta, kulture, povijesti. I ovoga puta radilo se o dva kruga pitanja koja su nam naši moderatori Petar i Tonko pripremili. Iako su setovi bili zahtjevni ekipe su se trudile dati najbolje od sebe i dobri rezultati nisu izostali.

Iako je ovo dvadeseto po redu WikiGeeks kviz druženje bilo je osoba i ekipa kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje što pokazuje da se dobar glas o našim kviz druženjima i dalje širi. No, i novim ekipama kao i onima koji su stalni posjetitelji WikiGeeks druženja, osim zabave i druženja, bila je ovo prilika i da nauče ponešto novoga ili se prisjete onoga što su nekad znali. I ovoga puta najbolji i najsretniji pokupili su simbolične nagrade.

I ovo kviz druženje održalo se u sklopu projekta Napredovao bih  koji provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, isti je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Pozivamo vas da nam se već idući četvrtak pridružite na WikiGeeks kvizu znanja koji će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2023. u 19,30 sati na istom mjestu.