Održana Zagrebačka večer u Sarajevu

 

U četvrtak 25. travnja 2024. godine u ateljeu Figure u Sarajevu, s početkom u 20 sati održana je ZAGREBAČKA  VEČER u sklopu koje je otvorena izložba fotografija umjetničkog fotografa Stanka Abadžića, te održan koncert Zagrebačkog salonskog kvarteta. 

Zagrebačku večer zajedno su organizirali Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Napretkov kulturni centar iz Zagreba Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.

Na samom početku druženja goste i uzvanike su pozdravili Ismet Efendić, predsjednik udruge Ja BiH, Goran Štrbac ispred Napretkovog kulturnog centra i HKD Napredak, te domaćin Slaviša Mašić, vlasnik Ateljea Figure.

Brojna publika je imala priliku vidjeti dio fotografija iz bogatog opusa Stanka Abadžića koji se za Zagrebačku večer predstavio s aktovima, po kojima je nadaleko poznat, ali i s motivima Zagreba, kako je i priličilo ovoj večeri. U svom kratkom obraćanju kazao je kako mu posebnu inspiraciju predstavljaju urbane sredine tj. gradovi. To dokazuju i ciklusi koje je imao fotografirajući gradove poput Istambula, Praga, Berlina, Pariza i drugih.

 

U drugom dijelu večeri publici se predstavio Zagrebački salonski kvartet u sastavu: Lara Silvestri Valdevit, violina, Martina Drakulić, violina, Petar Haluza, viola i Lovro Kovačević, violončelo. Izveli su niz popularnih skladbi poput Dvorakove Humoreske, Besa me mucho, O sole mio i drugih bezvremenskih hitova  u atraktivnim aranžmanima u kojim su svi mogli uživati.

Nakon završetka koncerta nastavljeno je druženje u prekrasnom prostoru Ateljea Figure, tako se Zagrebačka večer pretvorila u ugodnu i dugu Sarajevsku noć.