Održan još jedan WikiGeeks kviz u Zagrebu

Sinoć, 13. travnja 2022. godine, u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu projekta Napredovao bih, održan je 6. kviz znanja pod nazivom WikiGeeks,  kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH.

Ljubitelji kviza, njih tridesetak, različitih dobnih skupina okupilo se i sinoć u Napretkovom kulturnom centru na šestom WikiGeeks kvizu. Naši moderatori, Petar i Tonko i ovaj put pripremili su vrlo zahtjevna dva kruga pitanja iz povijesti, kulture, filma, umjetnosti, glazbe, te anagrame i asocijacije.

Prvi krug, na simpatičan način, vodila je studentica  Sara, da se natjecatelji što bi rekli naši moderatori „malo odmore od njihovih faca“. I ovoga puta svih sedam ekipa bilo je kreativno u davanju imena, a nije nedostajalo ni zabave, smijeha i duhovitih dosjetki koje su podizale dobru atmosferu.

Bilo je tu ekipa koje su s nama od prvog kviza, što pokazuje da WikiGeeks već ima svoje poklonike i simpatizere, kao i onih kojima je ovo bio prvi kviz, a za koje vjerujemo da će postati stalni posjetitelji.

Budući da se većina ekipa već poznaje, vladala je domaća i opuštena atmosfera, no natjecateljskog duha nije nedostajalo i svi su se trudili pokazati što više znanja i na taj način za svoju ekipu izboriti što bolju poziciju.

Najbolji i najsretniji i ovoga puta dobili su simbolične nagrade i svi su pozvani na novo WikiGeeks druženje koje će se održati u četvrtak, 28. travnja 2022. u 19,30 sati na istom mjestu.

Projekt Napredovao bih provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, isti je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.