Nastavlja se ciklus Rasprava o turizmu, sljedeća tema je cikloturizam

Cikloturizam – jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj

Institut za turizam u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom u 2019. godinu nastavlja ciklus Rasprava o turizmu, a tema XII. Rasprave je “Cikloturizam – jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj”.

Kao jedna od osnovnih poluga razvoja turistički nedovoljno razvijenih dijelova Hrvatske, osobito u kontinentalnom dijelu zemlje svakako je i razvoj cikloturizma.

Od makadamskih putova savršenih za brdski biciklizam do asfaltiranih cesta za obiteljske izlete, u Hrvatskoj se mogu pronaći raznolike savršene staze za svačiji ukus, neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalni sportaš. Zahtjevne, ali atraktivne staze čekaju vas u Nacionalnim parkovima Krka i Plitvice te Parkovima prirode Biokovo, Velebit i Učka. Sve te pogodnosti koje pruža cikloturizam u Hrvatskoj već su prepoznali mnogi inozemni turisti, ali i pružatelji turističkih usluga koji u tome vide svoju šansu.

Rasprava o turizmu ponudit će nekoliko zanimljivih tema koje će biti dobar poticaj za raspravu kako bolje i učinkovitije iskoristiti sve ono što cikloturizam pruža.

Uz uvodničara izlaganja dr. sc. Zorana Klarića, znanstvenog savjetnika u Institutu za turizam, svoja izlaganja će ponuditi: Lidija Mišćin, predsjednica koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma u Hrvatskoj, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podrškom razvoju ponude, Hrvatske turističke zajednice, mr. sc. Ivica Jujnović, voditelj službe za planiranje i strateške projekte Uprave za cestovnu i željezničku infrastrukturu, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Moderator Rasprave o turizmu biti će Đuro Tomljenović. Rasprava je otvorena za javnost i moći će se postavljati pitanja izlagačima.

Rasprave će se održati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat), u četvrtak,  28. ožujka 2019. godine, s početkom u 12.00 sati.