Napretkovi mladi glazbenici nastupili u 12. Noći kazališta 2020.

U subotu, 21. studenoga 2020. godine održana je 12. Noć kazališta koje se ove godine zbog pandemije koronavirusa održala u bitno reduciranim uvjetima sa smanjenim brojem događanja i publike. U ovogodišnjem programu osim kazališta programu su pridružena i neka glazbena događanja pa su tako ove godine u programu nastupili svojim koncertom članovi HKD Napredak, pjevači iz klase profesorice Arijane Gigliani Philipp.

Noć kazališta održana je u 40 kazališta diljem Hrvatske ali i u većem broju europskih zemalja. Ta ideja potekla je prije 12 godina u Dječjem kazalištu Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu gdje su ove godine imali čast nastupiti i Napretkovi pjevači predvođeni svojom profesoricom Arijanom Gigliani Philipp. Ove godine zbog epidemijoloških razloga i smanjenog broja posjetitelja po prvi put sve izvedbe mogle su se pratiti i putem video linka.

U programu su nastupili Antonio Ceković, bariton, Sara Koljnrekaj, sopran, Daniel Halužan, tenor, Katja Hanžek, sopran, Iva Macan, sopran, Magdalena Martinčić, sopran, Antonija Kurevija, sopran, Rea Veseli, sopran, Magdalena Juričević, sopran, Jakov Kalajdžić, bas, Karlo Furić Glavić, klavir. Sve izvođače pratile su na klaviru korepetitorice Dina Katnić i Josipa Hudeček.

Na programu su bila djela poznatih skladatelja klasične glazbe poput Pergolesija, Carissimija, Cestija, Handela, Glucka, Glinke, Shumanna, Mozarta i drugih glazbenih velikana.

Za svoj trud i izvrsno izvođenje kompozicija svi izvođači nagrađeni su velikim aplauzom publike koja je i u ovo teška vremena došla podržati kulturu i mlade umjetnike.