“Napretkov tjedan kulture” u Mostaru od 5. do 8. travnja

MOSTAR, 29.3.2022 – Napretkov tjedan kulture 2022., kojeg već treću godinu za redom organizira HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, obogatit će kulturni život Grada Mostara i cijele Hercegovine sa četiri kulturna sadržaja i to izložbom slika i izložbom fotografija te koncertom klasične glazbe i promocijom vrijedne monografije.

Ovogodišnji „Napretkov tjedan kulture“ započet će u utorak 5. travnja 2022. godine u Galeriji kraljice Katarine Kosača otvaranjem izložbe slika  akademskog slikara Željka Korena, člana HKD Napredak Glavna podružnica Mostar. “Plodovi opterećenja” naziv je ciklusa kojeg će predstaviti publici. Izložba se sastoji od osam radova i svi su velikog formata.

srijedu 6. travnja 2022.godine u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će upriličen koncert klasične glazbe. Nastupit će Napretkov trio SENSO, kojeg čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Jelena Marković-Milićević, violončelo. Na ovogodišnjem koncertu umjesto prof. Marković–Miličević nastupit će prof. Elina Gvozdić,  violončelo.

U četvrtak 7. travnja 2022. godine u Galeriji Rondo bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „Kroz objektiv“autora Dragana Tomića.

Napretkov tjedan kulture završava u petak 8. travnja 2022. godine promocijom monografije „Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini“, autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar. Promocija će biti upriličena u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Svi događaji ovogodišnjeg NTK počinju u 19 sati i ulaz je slobodan, a održavaju se pod logom 120 godina od utemeljenja HKD Napredak.

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar