Napredak ispunjen mladošću

Danas, 24. svibnja 2024. godine učenici Glazbene škole Katarina Kotromanić Kosača iz Žepča u pratnji svojih profesora posjetili su Napretkov kulturni centar u Zagrebu i upoznali se s djelovanjem HKD Napredak u Zagrebu.

I ove godine u dogovoru Napretkovih podružnica u  Žepču i Zagrebu organiziran je posjet učenika iz Žepča Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu. To je dio programa obilaska zagrebačkih kulturnih institucija koji svake godine škola organizira za svoje učenike. U programu obilaska je i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog  gdje će učenici na kraju dana imati priliku prisustvovati koncertnom događanju.

Prilikom svog boravka u Napretkovom kulturnom centru član Upravnog odbora NKC-a Goran Štrbac, ukratko ih je upoznao s djelovanjem Hrvatskog kulturnog društva Napredak kao i sa poviješću Napretkovog nebodera u Zagrebu koji je za potrebe Napretka napravljen davne 1938. godine.

Đaci su mogli pogledati i izložbu slika akademskog slikara Tomislava Ostrmana koja je postavljena u Napretkovom kulturnom centru te se uz kraću pauzu okrijepiti sokovima kako bi nastavili daljnji obilazak Zagreba.

Na kraju posjeta, za rastanak, napravljena je zajednička fotografija ispred kultnog Napretkovog nebodera u Zagrebu.