Najava: Otvorenje izložbe “Poštanska povijest Hrvatske i Slavonije 1868. – 1918.”

U četvrtak, 14. ožujka 2019. godine u Gradskom muzeju Vinkovci,  otvara se izložba “Poštanska povijest Hrvatske i Slavonije 1868. – 1918.”

Izložbu zajedno organiziraju Gradski muzej Vinkovci i Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Riječ je o izložbi iz zbirke kolekcionara Berislava Sekelja koja je koncem studenoga 2018. godine  bila izložena u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu i koja je za izložbu u Vinkovcima dodatno proširena s većim brojem eksponata vezanih  uz Slavoniju.

Izložbom „Poštanska povijest Hrvatske i Slavonije 1868. – 1918.“ obilježena 150. godišnjice potpisivanja Hrvatsko-ugarske nagodbe.  Ova izložba je odabir različitih poštanskih dokumenata, žigova, poštanskih marki, razglednica i dopisnica iz privatne kolekcije zagrebačkog kolekcionara Berislava Sekelja, koja je kroz svoje izloške dala i  jedan povijesni presjek događanja u odnosima na prostoru Austro-Ugarske Monarhije i  njen utjecaj na život tog vremena na području Hrvatske i Slavonije.

Izložba će biti svečano otvorena u Gradskom muzeju Vinkovci, Trg bana Josipa Šokčevića 16 u četvrtak, 14. ožujka 2019. godine s početkom u 19 sati.