Najava koncerta “Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578.”

Najava koncerta "Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578."

Pozivamo vas na koncert „Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578.“ koji će se održati u petak, 11. siječnja 2018. godine u Zagrebačkoj katedrali s početkom u 18:30 sati.

Nastupit će Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod ravnanjem dirigenta Miroslava Vukovojca Dugana. Uz njih nastupit će sjajna mlada sopranistica Josipa Bilić. Na programu djela: Mihovilića, Bacha, Handela, Faurea, Francka, Dugana i Griega.

Impresivna je to priča o gradu Gvozdansko na Banovini i nemjerljivom junaštvu hrvatskih postrojbi koje su beskompromisno branile od otomanskih osvajača taj iznimno vrijedni hrvatski grad s rudnicima i kovnicom novca iz koje se financirala obrana Mađarsko-hrvatskog kraljevstva. Puno više o toj cijeloj epizodi imat ćete prilike čuti na samom koncertu kad ćemo vam između glazbenih brojeva malo i pričati i upoznati vas o samoj bitci.

Gvozdansko kao i susjedni Zrin nalaze se na Banovini blizu Dvora na Uni, Hrvatske Kostajnice i Gline. Potrebna im je hitna obnova i revitalizacija kako bi naš hrvatski identitet očuvali u tom dijelu Hrvatske.

Koncert ide u organizaciji Udruge Zvuci tišine, te uz podršku gdina Damira Borovčaka koji se sustavno bavi i proučava povijest Banovine, Zagrebačke katedrale, njenog rektora prečasnog Josipa Kuhtića i Zagrebačke nadbiskupije.

Velika zahvala gđi Branki Čubelić na velikodušnoj podršci pri realizaciji ovog koncerta.

Posjetite ovaj koncert u petak 11. siječnja u 18:30 sati i barem malo upoznajte se s hrvatskim herojskim epizodama te neprocjenjivom hrvatskom baštinom Banovine.

Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljne priloge za orgulje.

Najava koncerta "Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578."