Mala pomoć Isusovim malim sestrama


Sinoć je u okviru akcije Dani darivanja u Napretku koje organizira Napretkova neformalna volonterska grupa Agape, održano predstavljanje zajednice Isusovih malih sestara. U ime HKD Napredak – Napredkovog kulturnog centra govorio je prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napredak koji je pozdravio rad grupe Agape o brizi i pomoći za svoje bližnje.

O svom radu i djelovanju kao članice unutar zajednice Isusovih malih sestara govorila sestra Vesna Zovkić koja se osim svojih redovitih obveza unutar zajednice također bavi izradom različitih biljnih i ljekovitih pripravaka. Riječ je o nizu proizvoda koje sestre izrađuju od različitog, prirodno uzgajanog, ljekovitog bilja bez umjetnih kemijskih sastojaka, spravljanih po starim tradicionalnim samostanskim recepturama.

Svoje pripravke, kako kaže sestra Vesna, prvo je koristila za pomoć svojim starijim članovim zajednice, a kada je uočila njihova stvarna poboljšanja, ponudila ih je i drugima kako bi pomogla u saniranju i poboljšanju stanja kod različitih kožnih oboljenja. Posljednjih godina, sestra Vesna brinući se za njihove bolesne sestre kod kuće, počela je malo po malo, praviti prirodne pripravke za njegu. Osim sestara ti pripravci pomogli su također i njihovim susjedima, prijateljima koji imaju problema sa svojom kožom ili jednostavno svima onima koji su željeli imati zdraviju njegu.

U nizu proizvoda koje izrađuje sestra Vesna mogli su se vidjeti i isprobati različiti sapuni od odličnih jestivih i eteričnih ulja, melemi za suhu kožu, dezodoransi, kreme za njegu lica, ruku i nogu, a sve izrađene s dodatcima ljekovitog bilja i bez umjetnog konzervansa.

Svi oni koji su prisustvovali prezentaciji sestre Vesne, imali su priliku svojim donacijama pomoći rad zajednice i odabrati neke od ponuđenih proizvoda s kojima mogu obradovati svoje bližnje prigodnim božićnim darom. Darivajući jedni druge činimo dvostruku radost, sebi i svojim bližnjima.

Ako navratite do Napretka u Bogovićevu 1 možete uz niz zanimljivih informacija o djelovanju Mapretka saznati također, gdje i kako pronaći sestru Vesnu, te njene male „ mirisne biljne čarolije“. Nikada nije kasno obradovati svoje bližnje.