Ljetno glazbeno jutro u Domu za starije osobe Centar

Pozivamo Vas na jutarnje glazbeno druženje u utorak, 19. srpnja 2022. godine, ovoga puta u Domu za starije osobe Centar, s početkom u 11 sati, pod nazivom Ljetno glazbeno jutro u izvođenju sopranistice  Arijane Gigliani Philipp uz korepeticiju Dine Katnić na glasoviru.

VAŽNO: radi mjera prevencije od epidemije, ulaz u domski park je iz Deželićeve 25

Ljetno glazbeno jutro održati će se u sklopu EU projekta Napredovao bih kojeg provodi HKD NapredakNapretkov kulturni centar kao glavni nositelji projekta uz partnera u projektu Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. 

Ljetno glazbeno jutro

Ljeto se lagano zahuktava i dani postaju sve vrući, a osvježenje možemo pronaći bijegom sa vrućeg  zagrebačkog asfalta u dvorište Doma za starije osobe Centar gdje će jutro svima prisutnima, glazbom i prigodnim programom, uljepšati i osvježiti sopranistica Arijana Giglijani Philipp uz korepeticiju klaviristice Dine Katnić.

Na programu su djela ruskih skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog te Nikolaja Rimski-Korsakova koji je kroz glazbu vješto spajao rusko narodno naslijeđe s europskim glazbenim utjecajem. Tu je i ciklus od sedam skladbi  Manuela de Falla-e, jednog od najvažnijih španjolskih glazbenika prve polovice 20. stoljeća. Uz navedene skladatelje tu su još skladbe Poulence, Koerblera i Bobića.

Sasvim dovoljno za jedno lijepo glazbeno jutro.

ARIJANA GIGLIANI PHILLIP rođena je u Sarajevu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva. Redovito nastupa kao operni i koncertni solist na pozornicama diljem Hrvatske i inozemstva s renomiranim glazbenicima i dirigentima.

Arijana svoje bogato glazbeno iskustvo uspješno prenosi na mnoge mlade pjevače s kojima je ostvarila veliki broj državnih i međunarodnih nagrada iz solo pjevanja i komorne glazbe.

Uz koncertni, kazališni i pedagoški rad njeguje i ljubav prema komornoj glazbi djelujući kao član trija Solenza, koji je uz stalne koncertne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu snimio i nosač zvuka u izdanju izdavačke kuće Croatia records pod nazivom „Mozaik hrvatskih skladatelja“ nominiranim za diskografsku nagradu Porin i izvrsno prihvaćenim od kritike i publike.

Dobro nam došli!