Knjiga “Talija i ja”, Danka Ivšinovića u izdanju HKD Napredak proglašena za knjigu godine u 2022. godini

Povodom Međunarodnog dana smijeha koji se obilježava 10. siječnja, Udruga hrvatskih aforista i humorista je proglasila knjigu epigrama “Talija i ja” gospićkog književnika i humorista Danka Ivšinovića u izdanju HKD Napredak za knjigu godine u 2022. godini.

U protekloj 2022. objavljeno je rekordnih 25 naslova iz oblasti humora i satire, a za najbolju knjigu u 2022. godini u toj oblasti natjecalo se 16 autora. U veoma jakoj konkurenciji Prosudbeno povjerenstvo Udruge Hrvatskih aforista i humorista je donijelo jednoglasnu odluku da se za najbolju knjigu proglasi „Talija i ja“, autora Danka Ivšinovića.

Danko Ivšinović, nagrađeni autor knjige “Talija i Ja”

U obrazloženju prosudbenog vijeća navodi se da knjiga „Talija i ja“ osvaja svojom originalnošću, raznolikošću i kvalitetom sadržaja, dalekometnim porukama, rigorozno pročišćenom autocenzurom, podtekstovima koji prosječnog čitatelja educiraju i upotpunjavaju sadržaj, igrama riječi, a koje ostavljaju bez riječi.

Knjiga, zbirka aforizama „Talija i ja“, Danka Ivšinovića biti će predstavljena sredinom veljače u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu koji je i nakladnik ove zanimljive knjige.