Izložba “Zbirke Kurjak”

Izložba "Zbirke Kurjak"

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu otvorena je izložba “Zbirka Kurjak” iz ciklusa “Privatne kolekcije u javnim institucijama”.

Za svoje članove i članove planinarskih društava Grada Zagreba HKD Napredak organizira u srijedu, 20. veljače 2019. godine organizira posjet izložbi uz stručno vodstvo. Posjet je organiziran u sklopu programa “Dođi u 5 do 5 – s Borislavom Benažićem kroz galerije Zagreba” gdje se članovima pruža prilika posjetiti najaktualnija događanja iz likovne umjetnosti i muzejskih izložbi priređenih u Zagrebu.

Ovoga puta riječ je o privatnoj kolekciji umjetnina dr. Asima Kurjaka, njih tristotinjak od kojih je na izložbi predstavljeno oko 160 izložaka u različitim tehnikama i formatima: od vrlo velikih, reprezentativnih formata u tehnici uljnih boja do sitnih bilježaka, crteža, skica i formata. Na izložbi su prikazana djela mnogih uglednih umjetnika do aktualnih mladih prvaka.

Na izložbi su prikazana djela Bukovca, Medovića, Čikoša-Sesije, Crnčića, Kraljevića Uzelca, Motike, Rabuzina, Đamonje, Dulčića Glihe i mnogih drugih.

Za one zainteresirana dogovoreni termin za razgledavanje je u srijedu, 20.02.2019. u 16:55 sati!